Innerlijke wandeling

Het innerlijk lanschap is een bewustzijnslaag die iedereen heeft.
We dromen ermee en we fantaseren er mee.

Maar meestal gebruiken we het niet actief.

Alles wat je mee hebt gemaakt in je leven laat een afdruk achter in je innerlijke landschap.
Het kan een boom worden, of een rots, of iets heel anders. Je leven verrijkt je landschap.

Tijdens een innerlijke wandeling neem ik je mee naar die bewustzijnslaag.

Ik stel vragen, maar stuur niet, het enige wat ik wil is laten zien wat er is.
Even kijken hoe die plek er uit ziet, wat er omheen ligt. Waarom het doet wat het doet.

Vaak gaat het over een vraag of een probleem, soms ook helemaal niet.
Eigenlijk levert het altijd een verheldering op.

Een wandeling duurt ongeveer een uur.

Wat Zeggen Anderen

"Hans is een ontzettend interessante gesprekspartner die erg diep kan gaan maar tegelijk de ander in zijn eigen waarde laat.

Ik heb met Hans een innerlijke wandeling sessie mogen volgen... innerlijke wandeling? Als je het hoort denk je, wat in godsnaam is een innerlijke wandeling? Is het niet zweverig? Moet ik spiritueel zijn? Of speciale gaven hebben om het te doen?

Nee, nee en nee ;-)

innerlijke wandeling biedt je de mogelijkheid om diep in je onderbewustzijn te duiken vanuit een veilige plek. Samen met Hans heb ik zo'n wandeling mogen doen en wat was dat een bijzonder ervaring. Hans heeft een unieke talent om een vraag te stellen op een manier die je volledige vrijheid geeft om je eigen antwoord te kunnen vinden.

De wandeling begint bij het beelden van een plek, gebeurtenis of iets anders waar je vraag over hebt. In mijn geval had ik geen specifieke vraag en mocht mijn fantasie het allemaal bepalen. Zonder al te diep in details te gaan kreeg ik tijdens de wandeling bijzondere inzichten in wonden van de ziel die ik niet heb verwerkt en heb ik bepaalde dingen kunnen afsluiten.

De taak van Hans in deze wandeling was puur begeleidend en meelopend. Hans vroeg me wat ik zie, waar ik ben, met wie ben ik en wat ik aan het doen was. Hij gaf me een volledig gevoel van vrijheid om te vertellen wat ik wilde vertellen, op geen enkel moment werden zijn vragen te persoonlijk en het algemene gevoel was gewoon warm en veilig. Door de aanwezigheid van Hans voelde het voor mij veilig genoeg om bepaalde punten aan te raken die ik normaal nooit aan kom binnen in mezelf.

De innerlijke wandeling is wat mij betreft een unieke ervaring die erg moeilijk uitgelegd kan worden. Je moet het voelen, je moet het ervaren. Het is zeker een aanrader voor iedereen die graag dieper naar binnen wilt keren."

"Tijdens een wandeling door je innerlijk landschap ervaar je echt iets. Je beleeft op dat moment wat in je leeft, en dat brengt helderheid.”

"Aan de wandel met Hans

Tijdens  onze gesprekswandeling is de basisvraag: wat hindert je op het moment het meest? Maar de daarop aansluitende vraag is zo mogelijk nóg belangrijker: en hoe ziet dat eruit?

Kun je er een kleur aan geven, is het een voorwerp, wat voor een beeld heb je erbij? Is het groot, is het klein. Noem maar op. Het wordt je niet voorgezegd maar je krijgt wel richtingen aangereikt van Hans. Maar je bepaalt zelf welk beeld erbij past.

Door bij je gedachtegangen  -  die je al dan niet belemmeren – een beeld te plaatsen krijg je er meer vat op. Ik zie het als een metafoor, die ik zelf ook graag gebruik in mijn blogs. Je kunt er eigenschappen aan toekennen en er zelfs vragen aan stellen. Terwijl dat ‘normaal gesproken’ helemaal niet kán. Hoe mooi is dat.

 De open houding van Hans en zijn meevoelende vermogen stelt je in staat om je innerlijke landschap te bewandelen. Hans verstaat de kunst om, zonder oordeel en zonder sturing, open vragen te stellen. Dat zet je op een bijzondere manier aan het denken. En gaandeweg gaat het denken over in voelen en ga je jezelf herkennen in het gekozen beeld. Het was een verhelderend gesprek, met name door het ‘opgeroepen’ beeld. "

"Mijn innerlijke wandeling.
In een gesprek met Hans heeft hij mij meegenomen in beelden. Een beeld zegt soms meer dan woorden. Mijn beeld zijn beren op de weg. Beren waar ik niet of heel moeilijk langs kom en ik als grote obstakels ervaar. Na het gesprek met Hans hebben deze beren een andere dimensie gekregen. Eerst zag ik het als beren die de weg versperde en mij niet verder hielpen. Later in het gesprek ging ik inzien dat ik juist deze beren nodig heb om te komen waar ik wil komen. Juist de beren brengen mij waar ik wil zijn. Deze eye-opener was mooi te ervaren en geeft energie. Het was een bijzondere ervaring.

Hans heel erg bedankt hiervoor."

Meer informatie over een Innerlijke Wandeling
wandelingen
Dit mag een hele grove inschatting zijn, ik neem contact op voor details.